Rentoutusvalmennus

Rentoutusvalmennus on nykyaikainen tapa löytää uusia puolia itsestään, voimaantua, rentoutua, palautua ja viettää hetki omaa aikaa. Mamsellitar tarjoaa laadukkaita ja yksilöllisiä rentoutushetkiä joista voit etänä nauttia omassa kodissasi. Tarvitset vain internet-yhteyden ja mukavat vaatteet sekä rauhallisen ja häiriöttömän ympäristön.

Jokainen rentoutushetki aloitetaan alkuhaastattelulla, jossa saat kertoa itsestäsi ja elämäntilanteestasi juuri sen verran kuin haluat. Antamiasi tietoja ei tallenneta mihinkään missään muodossa ja keskustelu käydään vaitiolovelvollisina. Keskustelun tarkoituksena on luoda turvallinen ja miellyttävä, rento ilmapiiri ja valikoida samalla rentoutukseen liitettäviä suggestioaiheita. Yksilöidyillä suggestioilla rentoutushetkestä tulee juuri sinulle tehty ja sinulle sopiva. On myös tärkeää että tiedän, millaisista asioista et pidä, jotta osaan välttää niihin liittyvien mielikuvien luomista rentoutushetkessä. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi korkeat paikat, jotkin ympäristöt kuten metsät tai meri, tai vaikkapa tunnelit tai sillat. Apuna alkuhaastattelussa voidaan halutessasi käyttää myös terapeuttisia kortteja.

Rentoutusvalmennuksesta voit saada myös apua monenlaisiin ongelmiin ja elämäntilanteisiin. Vaikka en tarjoakaan valmiita vastauksia tai ratkaisuja asioihin, voin rentoutuskeinojen avulla saada sinut näkemään itsesi ja tilanteesi uudella tavalla, vahvistaa sinua muutokseen, eheyttää ja palauttaa silloin kun voimat ovat vähissä, tai vain tarjota sinulle elämyksen jossa sinä olet pääosassa.

Rentoutusvalmennus voi auttaa sinua esimerkiksi:

- Huonon itsetunnon vahvistamisessa

- Stressin lievityksessä

- Ajanhallinnan ongelmissa

- Eron tai muun kriisin jälkeisessä eheytymisessä

- Syventämään itsetuntemustasi

- Löytämään itsestäsi uusia puolia ja uutta energiaa sekä voimaa

- Tilanteissa joissa koet olevasi eksyksissä omassa elämässäsi

Rentoutusmenetelminä käytän tutkitusti tehokkainta stressinlievitys-menetelmää eli progressiivista rentoutusta, värirentoutusta, hengitysharjoituksia, suggestioita sekä muutoskortteja.

JPR-rentoutus eli Jacobsonin progressiivinen rentoutus on vanhin ja tehokkain rentoutusmuoto erityisesti stressin lievitykseen. Amerikkalaisen lääkärin, Edmund Jacobsonin vuonna 1920 luoma tekniikka perustuu asteittain etenevään lihasten jännitys-rentoutus vuorotteluun. Suggestioilla tehostettuna rentoutus ulottuu myös mieleen saakka, jolloin saadaan koko keho miellyttävän rentoon tilaan. Sopii erinomaisesti myös palautumisrentoutukseksi.

Värirentoutuksen tarkoituksena on kanavoida erilaisia tunteita, tunnetiloja tai häiritseviä ajatuksia väreiksi ja edelleen värittämisen kautta johdattaa mieli puhdistumaan negatiivisesta energiasta ja ajatuksista, sekä rauhoittamaan ja tasaamaan ylivirittynyt hermosto. Ohjattu värittäminen lisää keskittymiskykyä ja on erittäin rentouttavaa.

Hengitysharjoitukset tukevat rentoutumista ja esimerkiksi palleahengitysharjoitteet yksinään riittävät lievittämään esimerkiksi ahdistuksen tunnetta. Palleahengityksen harjoittaminen sekä hengitysrytmin syventäminen lisää rauhallisuuden tunnetta välittömästi.

Suggestioiden tarkoitus rentoutuksessa on vaikuttaa mielikuvien kautta sekä tietoiseen että tieostamattomaan mieleen ja mitä yksilöidymmät suggestiot rentoutushetkeen pystytään luomaan, sen syvempi ja kokonaisvaltaisempi rentoutuskokemus asiakkaalle pystytään rakentamaan.

Muutoskortit (Osho transformation cards) ovat Tarot-korttien kaltaiset kortit, joiden tarkoitus on yhdessä asiakkaan kanssa tutkia kortteja tulkitsemalla asiakkaan valitsemaa, itseensä tai elämäntilanteeseensa liittyvää aihepiiriä. Korttien avulla asiakas voi oivaltaa itsestään ja tilanteestaan asioita, joita hän ei ole aikaisemmin huomannut tai osannut ajatella.